Nykykids | Beauty around the kids Nykykids

Jason Bruges Studio | Nature Trail


Design_Bruges_NatureTrail_01

Jason Bruges Studio has completed a unique project for Great Ormond Street Hospital for children to improve their journey to theatre.

The brief was to design and install a distraction artwork helping to create a calming yet engaging route that culminates in the patient’s arrival at the anaesthetic room. Inspiration came from the idea of viewing the patient journey as a ‘Nature Trail’, where the hospital walls become the natural canvas, with digital look out points that reveal the various ‘forest creatures’, including horses, deer, hedgehogs, birds and frogs, to the passerby. The work has been installed in the theatres floor within the hospital’s new Morgan Stanley Clinical Building, the first part of the Mittal Children’s Medical Centre. The work, which covers the corridor walls, has essentially two main elements; integrated LED panels and bespoke graphic wallpaper. The LED panels are embedded into the wall surface at various heights in order to be accessible to the eye levels and positions of patients travelling along the corridors. Across these digital surfaces abstracted ‘animal movements’ are recreated as interactive animated patterns of light which reveal themselves through the trees & foliage of the forest. The artwork consists of 70 LED panels, with a total of 72,000 LED’s.

Design_Bruges_NatureTrail_02

Design_Bruges_NatureTrail_03

Design_Bruges_NatureTrail_04

Design_Bruges_NatureTrail_05

www.jasonbruges.com


Nykykids

Nykykids is on FaceBook

Nykykids is on Linkedin

Nykykids is on Pinterest

Nykykids is on Twitter

Nykykids

Search by columns

Nykykids
Nykykids

Sydney

Tokyo

Helsinki

Milan

São Paulo

Toronto

Nykykids